wtorek, 9 sierpnia 2016

Pomarańcze i czekoladki

Tytuł posta nie może sugerować niczego innego, jak połączenia brązu i pomarańczowego. Jeśli ktoś pomyśli, że poniższe kolczyki powstały po zjedzeniu czekolady z kawałkami pomarańczy, obiecuję nie wyprowadzać z błędu ;)



Brązowe kolczyki zostały zrobione z koralików TOHO 11/0 silver-lined rainbow topaz oraz 15/0 silver-lined frosted lt. hyacint oraz 15/0 gold lustered dark topaz. Oprawione kryształy Swarovskiego wykończyłam a'la kwiatki i zawiesiłam je na brązowych biglach, by dopełnić całości w wybranej przeze mnie kolorystyce. W najszerszym miejscu kolczyk mierzy 2,5 cm, a długość z chwostem wynosi prawie 6 cm.


Ponieważ w tym sezonie królują chwosty, to i w tej parze kolczyków nie mogło ich zabraknąć. Chwosty (frędzle) są w tym samym odcieniu pomarańczowego, co jaśniejsze koraliki wokół kamieni.

2 komentarze:

  1. Piękne kolczyki!!! Czekam na dalsze pomysły!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo dziękuję, cieszę się, że się podobają

    OdpowiedzUsuń