Tytuł posta nie może sugerować niczego innego, jak połączenia brązu i
pomarańczowego. Jeśli ktoś pomyśli, że poniższe kolczyki powstały po
zjedzeniu czekolady z kawałkami pomarańczy, obiecuję nie wyprowadzać z
błędu ;)
Brązowe kolczyki zostały zrobione z koralików TOHO 11/0 silver-lined rainbow topaz oraz 15/0 silver-lined frosted lt. hyacint oraz 15/0 gold lustered dark topaz. Oprawione kryształy Swarovskiego wykończyłam a'la kwiatki i zawiesiłam je na brązowych biglach, by dopełnić całości w wybranej przeze mnie kolorystyce. W najszerszym miejscu kolczyk mierzy 2,5 cm, a długość z chwostem wynosi prawie 6 cm.
Ponieważ w tym sezonie królują chwosty, to i w tej parze kolczyków nie mogło ich zabraknąć. Chwosty (frędzle) są w tym samym odcieniu pomarańczowego, co jaśniejsze koraliki wokół kamieni.
Piękne kolczyki!!! Czekam na dalsze pomysły!!
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję, cieszę się, że się podobają
OdpowiedzUsuń